De weg vinden in de zorg: Reisgids Mantelzorg

In dit item gaat het over een boek. Hoewel verschenen in november 2018 vinden we het van belang om het alsnog binnen het thema Nieuws onder de aandacht te brengen. Een erg handige gids voor elke mantelzorger! Leest u daarom echt even verder!

Als je voor iemand zorgt, kun je te maken krijgen met een doolhof van regels, instanties en emoties. Niet vreemd als je dan soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Lodewijk Schmit Jongbloed deed mantelzorg voor zijn vader en later voor zijn buurman. Hoewel hij geschoold is als arts en organisatiedeskundige kostte het hem veel moeite en tijd om de weg te vinden door de wirwar van regels, instanties en emoties. Om mantelzorgers te helpen bij het vinden van hun weg door het mantelzorg-oerwoud schreef Lodewijk Schmit Jongbloed het boek ‘Reisgids Mantelzorg’.

Naast de praktische informatie wordt er ook stil gestaan bij het gevoel en gedrag van de mantelzorger zelf. Hoe ga je soepel om met je partner, ouder, familie en met zorgverleners? Hoe stel je je eigen grenzen? En wellicht het belangrijkste: hoe houd je het vol? Tenslotte krijg je (door een klein testje) inzicht in hoe je zelf reageert onder druk en hoe je daar mee om kunt gaan.

Wilt u iets meer informatie? Neem dan een kijkje op de bijbehorende website https://www.reisgidsmantelzorg.nl/#

Zie ook het artikel Reisgids voor mantelzorgers.

Plaats een reactie