Advies en informatie

Soms heeft u geen behoefte aan directe mantelzorgondersteuning, maar alleen aan advies en/of informatie. Daarvoor zijn veel verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de vraag die u heeft. We geven u enkele voorbeelden.
Natuurlijk zijn er nog veel meer andere vormen en mogelijkheden van advies en ondersteuning. Wij kunnen u niet alles aanreiken. Ga gerust ook zelf op Google zoeken, maar let wel op dat niet alle informatie actueel is.

 

De landelijke organisatie voor mantelzorgers heeft een goede en bruikbare website, waar u heel veel informatie kunt vinden, ook over steun en advies.

Mantelzorglijn

MantelzorgNL heeft een mantelzorglijn voor vragen en een luisterend oor: 030 - 760 60 55.

  • Dit nummer kunt u van maandag tot en met vrijdag bellen van 09.00 – 16.00 uur.
  • Ook kunt u uw vragen online stellen via de Mantelzorglijn.

U krijgt alle informatie en een link naar het contactformulier waar u 24 uur per dag uw vraag kunt stellen. Binnen 3 werkdagen krijgt u dan een antwoord.

Bij MantelzorgNL kunt u tevens juridisch advies krijgen.

Lid worden van MantelzorgNL

Wist u trouwens dat u als mantelzorger lid kunt worden van MantelzorgNL voor € 23,00 per jaar. Welke voordelen u dat oplevert, kunt u op hun site lezen.

Een heel andere bron van heldere informatie is Regelhulp, wegwijzer voor zorg en ondersteuning van de Rijksoverheid. Deze website bevat actuele en betrouwbare informatie. Of het nu gaat om zorg voor uzelf, voor uw gezin of voor iemand anders, de website helpt u bij het vinden van oplossingen.

TIP!
Veel advies en belangrijke informatie voor mantelzorgers krijgt u in thema’s, die zeer overzichtelijk zijn samengesteld. U vindt dit in het onderdeel 'Ik zorg voor iemand'.

De Sociale kaart Nederland is speciaal voor burgers ontwikkeld om zelfredzaamheid en eigen kracht te ondersteunen. Er wordt de mogelijkheid geboden om zelfstandig, gemakkelijk en snel oplossingen in de eigen omgeving te vinden. Met behulp van de sociale kaart kunt u daar de juiste instantie vinden voor de juiste hulp.

De gemeente Assen is samen met betrokken partijen bezig een sociale kaart van Assen te ontwikkelen.

Bekijk de landelijke kaart

  • Wijzig de tekst "in heel Nederland" in "Assen"
  • Kies daarna een trefwoord naar keuze, bijvoorbeeld mantelzorgondersteuning

U kunt altijd contact opnemen met het Contactpunt Mantelzorg in Assen wanneer u nog vragen heeft, suggesties wilt doen of eventueel een klacht wilt uiten. Wij denken graag met u mee.