Werken

Werk en mantelzorg combineren. Creëer ruimte voor jezelf!

Als u een baan heeft, dan heeft u daar zeer waarschijnlijk voor gekozen. Als u mantelzorger bent, dan zal dat ongetwijfeld niet uw keuze zijn geweest. Mantelzorg overkómt je!

Veel mensen hebben een baan én zijn mantelzorger: de werkende mantelzorger. Langzamerhand gaat het al bijna om één op de vijf werknemers die ook mantelzorger is! In de zorgsector betreft het al één op de drie…

Het combineren van werk en mantelzorg is zwaar. Voor mantelzorgers die een baan hebben, maar ook voor mantelzorgers die geen werk hebben, ligt overbelasting op de loer. Voor mantelzorg kunt u geen vaste ‘werktijden’ aanhouden. U voelt zich verantwoordelijk voor uw zorgvrager en u staat altijd klaar voor deze persoon. Mantelzorger bent u altijd! Mantelzorg kost energie. Het is dus van belang dat u ruimte voor uzelf creëert.

Wij proberen u hiervoor op het juiste spoor te zetten. Onderstaand vindt u informatie die u kan helpen om werk en mantelzorg iets gemakkelijker te combineren.

M-Power

‘M-power’ staat voor Mantelzorg-power en voor ‘empoweren’: jezelf sterker maken. Informatie, inspiratie, herkenning en erkenning,…